Jadłospis 7.09-11.09.2020 r.

Poniedziałek
Śniadanie: owsianka z orzechami*, woda/ herbata owocowa
II śniadanie: owoce (gruszki)
Obiad: zupa gołąbkowa, gulasz z bakłażana, kasza gryczana biała , woda
Podwieczorek: sałatka makaronowa z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami, fetą i pomidorami , woda

Wtorek
Śniadanie: bułki na zakwasie (własny wypiek), minimozarella, ser żółty, wędlina z indyka, pomidor, ogórek, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: koktajl z malin i brzoskwiń na kefirze z wiórkami kokosowymi
Obiad: zupa ziemniaczana, pierogi z kaczką (wege: ruskie), surówka z kiszonej kapusty (produkcja własna), woda
Podwieczorek: jogurt z ziarnami, morelami, woda

Środa
Śniadanie: pełnoziarniste placki z śliwkami, woda/herbata owocowa
II śniadanie: warzywa świeże w słupkach, śliwki
Obiad: zupa pomidorowa z świeżych pomidorów, kotlety jajeczno-dyniowe, kasza bulgur, fasolka szparagowa, woda
Podwieczorek: francuskie hot dogi

Czwartek
Śniadanie: ciemne pieczywo chrupkie, grzanki z chleba pełnoziarnistego, ser żółty, wędlina, szpinak świeży, ogórek zielony, pomidor, oliwki czarne, masło, woda, herbata owocowa z żurawiny
II śniadanie: smoothie z szpinakiem, bananami i pomarańczą
Obiad: zupa pieczarkowa, kleftiko z indyka z jarmużem, surówka z kapusty i pomidorów, woda
Podwieczorek: budyń z truskawkami i jagodami w żelu

Piątek
Śniadanie: szakszuka, chleb żytni (własny wypiek), ser żółty, woda/herbata ziołowa
II śniadanie: owoce (arbuz)
Obiad: krupnik, ryba z pieca, ryż, surówka
Podwieczorek: sernik dyniowy z powidłami śliwkowymi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *