Jadłospis 12.10-17.10.2020 r.

Poniedziałek
Śniadanie: płatki zbożowe na mleku, woda/ herbata owocowa
II śniadanie: owoce
Obiad: rosół z makaronem, karkówka i ziemniaki z pieca/ kotleciki zbożowe z brokułami, surówka z kapusty, woda
Podwieczorek: jogurty z świeżym mango, woda

Wtorek
Śniadanie: pieczywo ciemne, frankfurterki pure, ser żółty, wędlina,  pomidor, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: koktajl owocowy na mleku
Obiad: zupa rybna, kotlety ruskie, kasza, sałatka z buraków, woda
Podwieczorek: ciasto z cukinii , woda

Środa
Śniadanie: placki, woda/herbata owocowa
II śniadanie: warzywa świeże w słupkach
Obiad: zupa koperkowa, zapiekanka makaronowa z indykiem/tofu i warzywami, woda
Podwieczorek: twarożek

Czwartek
Śniadanie: pieczywo ciemne, ser żółty, wędlina, pomidor, rzodkiewka, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: smoothie, chrupie pieczywo żytnie
Obiad: kapuśniak z świeżej kapusty, placuszki z dyni i cukini z jogurtem naturalnym, woda

Podwieczorek: ciasto marchewkowe z orzechami

Piątek
Śniadanie: omlet, chleb, ser żółty, marchewka w słupkach, woda/herbata ziołowa
II śniadanie: owoce
Obiad: zupa jarzynowa z bobem, ryba z pieca, ryż, surówka
Podwieczorek: batoniki owsiane z orzechami, mleko

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *