jadłospis

Jadłospis 4.01-8.01.2021 r.
Poniedziałek
Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem, woda/ herbata owocowa
II śniadanie: mandarynki, gruszki
Obiad: pomidorowa z makaronem, kotlety schabowe/kotlety z strączków, mix warzyw z pary (Groszek, marchew, kalafior), mix kasz, woda
Podwieczorek: jogurt, wiórki kokosowe, rodzynki, orzechy nerkowca, woda
Wtorek
Śniadanie: pieczywo wieloziarniste, ser żółty, rzodkiewka, wędlina, kabanosy z łososia, pomidor, ogórek zielony, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: koktajl jagodowy, pieczywo pełnoziarniste chrupkie
Obiad: kapuśniak, makaron tricolore z oliwkami, tofu wędzonym i mozzarellą
Podwieczorek: muffinki marchewkowe, woda
Środa – dzień ustawowo wolny od pracy
Czwartek
Śniadanie: pieczywo, ser żółty, wędlina z indyka, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: smoothie z owoców egzotycznych, chrupkie pieczywo
Obiad: zupa ogórkowa, gulasz z indyka z warzywami, kasza pęczak,woda
Podwieczorek: batoniki zbożowe, mleko
Piątek
Śniadanie: jajka gotowane, chleb razowy, papryka świeża, ser żółty, woda/herbata ziołowa
II śniadanie: owoce
Obiad: zupa dyniowo-marchewkowa z pestkami dyni, morszczuk, ryż dziki, surówka
Podwieczorek: , woda