Jadłospis 08-12.02.2021 r.

Poniedziałek
Śniadanie: płatki jaglane z malinami, woda/ herbata owocowa
II śniadanie: owoce
Obiad: rosół z makaronem, makaron z pesto i mięsem mielonym/ makaron z pesto i pulpetami z buraków i kaszy, surówka z marchewki
Podwieczorek: jogurt, amarantus ekspandowany, rodzynki, orzechy arachidowe

Wtorek
Śniadanie: pieczywo wieloziarnistwe, ser żółty, wędlina, Kabanosy z łososia, ogórek zielony, masło, woda, herbata owocowa,
II śniadanie: koktajl truskawkowy, pełnoziarniste pieczywo chrupkie
Obiad: zupa ogórkowa, placki bardzo warzywne, jogurt grecki, woda
Podwieczorek: chałka z masłem, kawa zbożowa

Środa
Śniadanie: placki owsiane z kurkumą i gruszką, woda) herbata owocowa
II śniadanie: warzywa
Obiad: zupa batatowa z masłem orzechowym, gulasz z indyka/ gulasz wielowarzywny z tofu, kasza  pęczak, surówka z kapusty pekińskiej, woda
Podwieczorek: królewski podwieczorek z waflami (bakalie, orzechy, twarożek, nutella z daktyli – produkcja własna) <tematycznie do zajęć, przygotowywany przez dzieci>

Czwartek
Śniadanie: pieczywo wieloziarniste, ser żółty, wędlina, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: smoothies z ogórkiem, chrupkie pieczywo kukurydziane
Obiad: zupa pomidorowa, pulpety z kaszy jaglanej, kasza bulgur, surówka
Podwieczorek: puszysty omlet z kaszy manny, owoce

Piątek
Śniadanie: jajko gotowane, chleb graham, ogórki zielone, masło, woda/herbata ziołowa
II śniadanie: owoce, seler naciowy
Obiad: zupa z zielonej soczewicy, morszczuk, kuskus, surówka z kapusty kiszonej
Podwieczorek: gofry ze szpinakiem

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *