Jadłospis 11-15.05.2020
Poniedziałek
Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem
II śniadanie: owoce (arbuz)
Obiad: rosół z makaronem, pierogi leniwe z masłem i cynamonem
Podwieczorek: pieczona owsianka a’la Brownie
Wtorek
Śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek (bułki żytnie, masło, ser żółty, wędlina, ogórek zielony, rzodkiewki, pomidorki koktajlowe)
II śniadanie: koktajl owocowy (wiśnia – banan)
Obiad: libańska zupa z czerwonej soczewicy, kotlety schabowe, kasza gryczana niepalona, surówka
Podwieczorek: mleczne bułeczki z żurawiną
- Środa
Śniadanie: pancakes
II śniadanie: warzywa (kalarepa, marchew świeża, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, mix sałat)
Obiad: kalafiorowa, placki z cukinii z jogurtem naturalnym
Podwieczorek: budyń z frużeliną truskawkową
Czwartek
Śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek (bułki żytnie, masło, ser żółty, wędlina, ogórek zielony, rzodkiewki, mix sałat)
II śniadanie: smoothie ze szpinakiem
Obiad: zupa koperkowa zabielana, gulasz z indyka, kasza pęczak, surówka
Podwieczorek: jogurt naturalny z ziarnami i bakaliami
Piątek:
Śniadanie; jajko gotowane, ser żółty, chleb, masło, rzodkiewka, ogórek zielony, woda/herbata ziołowa
II śniadanie: owoce
Obiad: śródziemnomorska zupa rybna, mac&cheese,
Podwieczorek: babeczki kukurydziane bez pieczenia