Poniedziałek (poznajemy Włochy)

Śniadanie: owsianka na mleku/napoju migdałowym z orzechami, herbata owocowa

II śniadanie: arbuz i melon żółty

Obiad: zupa pomidorowa z bazylią, pasta carbonara

Podwieczorek: pizza samodzielnie wykonana przez dzieci

Wtorek

Śniadanie: chleb, ser żółty, wędlina, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, kabanosy z łososia, masło, herbata owocowa

II śniadanie: koktajl owocowy, pełnoziarniste pieczywo chrupkie

Obiad: zupa jarzynowa, gulasz z indyka/gulasz warzywny, kasza, surówka

Podwieczorek: jogurt z bakaliami

Środa

Śniadanie: placki z kaszy manny z owocami, herbata owocowa

II śniadanie: warzywa świeże, woda

Obiad: zupa krem z cukinii, makaron z szpinakiem, mozzarellą

Podwieczorek: tosty z serem i warzywami

Czwartek

Śniadanie: chleb- wypiek własny, rzodkiewka, ser żółty, wędlina, ogórek zielony, hummus, masło, herbata ziołowa

II śniadanie: smoothie z mango, pełnoziarniste pieczywo chrupkie, woda

Obiad: zupa koperkowa, falafel z bobu, kasza, surówka

Podwieczorek: twarożek

Piątek (poznajemy Litwę)

Śniadanie: chleb, muffinki jajeczne z serem i szczypiorkiem, ser żółty, ogórek zielony, masło, herbata owocowa

II śniadanie: nektarynki

Obiad: chłodnik litewski, kibiny z mięsem/z twarogiem i szpinakiem, mizeria

Podwieczorek: kruche ciasto owsiane z truskawkami

Do każdego posiłku oraz w swobodnym dostępie dzieci jest woda źródlana.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *