Jadłospis 13-17.07.2020 r.

Poniedziałek
Śniadanie: płatki ryżowe na mleku z żurawiną*, woda/ herbata owocowa (BMK: napój sojowy)
II śniadanie: arbuz
Obiad: zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym, pulpety, kasza gryczana biała, surówka z młodej kiszonej kapusty, woda (*wege: pulpeciki z grochu i soi)
Podwieczorek: twarożek, woda

Wtorek – dzień brytyjski
Śniadanie: jajecznica, boczek, tosty z żółtym serem, ogórek zielony, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: koktajl owocowy
Obiad: zupa z cheddarem i indykiem, fish and chips z pieca, woda (wege: camembert)
Podwieczorek: pudding angielski z owocami

Środa
Śniadanie: placki jogurtowe z bananami, woda/herbata
II śniadanie: warzywa świeże w słupkach
Obiad: barszcz z ziemniakami, makaron z bobem i szpinakiem, woda
Podwieczorek: kisiel z czerwonej porzeczki, woda

Czwartek – dzień hiszpański
Śniadanie: rogaliki, dżem, pomidory, ogórek zielony, masło, woda, herbata owocowa, kawa zbożowa
II śniadanie: smoothie
Obiad: gazpacho, paella, woda
Podwieczorek: tortilla de patatas, woda

Piątek
Śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek: makrela wędzona, pasta z awokado, chleb, ser żółty, pomidory, ogórek, masło, woda/herbata ziołowa
II śniadanie: owoce
Obiad: zupa jarzynowa z cukinią i ciecierzycą, makaron z pesto i brokułami, woda
Podwieczorek: pudding chia

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *