Jadłospis 

13-17 stycznia 2020 r.

Poniedziałek
Śniadanie: mix zbożowy na mleku
II śniadanie: owoce (melon, pomarańcze)
obiad: rosół z lanym ciastem, klopsy z kalafiora, ziemniaki, surówka
podwieczorek: chałka z masłem i mlekiem

Wtorek
Śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek (pasta z makreli, wędlina, ser żółty, masło, rzodkiewka, ogórek.chleb razowy), woda/herbata
II śniadanie: koktajl z owoców leśnych
obiad: zupa buraczkowa, pieczeń ze schabu, kasza, surówka
podwieczorek: jogurt naturalny z ziarnami i bakaliami

Środa
Śniadanie: placki kukurydziane
II śniadanie: warzywa (pomidorki koktajlowe, ogórek świeży, seler naciowy, frytki z batatów, ciecierzyca)
obiad: krupnik, makaron z owocami morza
podwieczorek: budyń

Czwartek
Śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek (wędlina, ser żółty, masło, rzodkiewka, ogóre, chleb żytni), woda/herbata
II śniadanie: smoothie z natką pietruszki
obiad: zupa pieczarkowa z czosnkiem,  kaczka pieczona, ziemniaki, surówka z marchwii i jabłek
podwieczorek: sałatka z kuskusem

Piątek
Śniadanie: jajka gotowane, ser żółty, chleb mieszany,
II śniadanie: owoce
obiad: pomidorowa, pierogi ruskie
podwieczorek: chlebek bananowy

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *