Jadłospis 14.12-18.12.2020 r.

Poniedziałek
Śniadanie: owsianka z żurawiną, woda/ herbata owocowa
II śniadanie: mandarynki
Obiad: rosół z makaronem, kotlety mielone z pieca/pulpety z boczniaków, kasza pęczak, ogórki kiszone, woda
Podwieczorek: jogurt, wiórki kokosowe, rodzynki, orzechy nerkowca, woda

Wtorek
Śniadanie: pieczywo wieloziarniste, ser żółty, wędlina, kabanosy z łososia, pomidor, ogórek zielony, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: koktajl jagodowy, pieczywo pełnoziarniste chrupkie
Obiad: zupa fasolowa, makaron z dynią, marchewką i tofu w sosie śmietanowym, woda
Podwieczorek: jaglanka z owocami, woda

Środa

Śniadanie: placki z owocami, woda
II śniadanie: warzywa świeże (pomidorki koktajlowe, marchew świeża, ogórek zielony)
Obiad: zupa bezrybna, indyk z warzywami po chińsku, ryż, woda

Podwieczorek: babeczki marchewkowe

 

Czwartek
Śniadanie: pieczywo wieloziarniste, ser żółty, wędlina, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: smoothie z owoców egzotycznych, chrupkie pieczywo
Obiad: zupa kalafiorowa, curry z ciecierzycy, woda

Podwieczorek: zupa z suszonych owoców z makaronem (przygotowana przez dzieci)

Piątek
Śniadanie: jajecznica, chleb, pieczywo, papryka żółta, ser żółty, woda/herbata ziołowa
II śniadanie: owoce
Obiad: zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą, ryba (flądra), ryż, surówka
Podwieczorek: twarożek, woda

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *