Jadłospis 15-19.03.2021 r.

Poniedziałek
Śniadanie: płatki jaglane z jagodami goi, woda/ herbata owocowa
II śniadanie: winogrona, jabłka
Obiad: rosół/bulion warzywny z ryżem, sos pomidorowy z mięsem mielonym z indyka/z soi, makaron spaghetti, woda
Podwieczorek: jogurt, pestki słonecznika, granola z orzechami, woda
Wtorek
Śniadanie: bułki wieloziarniste (własny wypiek), ser żółty, wędlina, kiełbaski pure, pomidorki truskawkowe, rzodkiewka, masło, woda, herbata,
II śniadanie: koktajl owocowy, pełnoziarniste pieczywo chrupkie
Obiad: barszcz biały, kotlety ruskie, buraczki , woda
Podwieczorek: budyń z owocami , woda
Środa
Śniadanie: placki z kaszy manny, owoce, woda/herbata owocowa
II śniadanie: warzywa, woda
Obiad: zupa z fasoli mung, pieczeń, kasza bulgur, ogórki kiszone, woda
Podwieczorek: tosty z warzywami, woda
Czwartek
Śniadanie: pieczywo wieloziarniste, ser żółty, wędlina, awokado, ogórek zielony, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: smoothies z melona pieczywo chrupkie
Obiad: zupa cebulowa, makaron tricolore z pesto i suszonymi pomidorami, woda
Podwieczorek: omlet z warzywami, woda
Piątek
Śniadanie: jajko sadzone, chleb pełnoziarnisty, ogórki zielone, ser żółty, masło, woda/herbata ziołowa
II śniadanie: owoce, marchew, woda
Obiad: zupa z czerwonej soczewicy, ryba z pieca z koperkiem i cytryną, ryż brązowy, surówka, woda
Podwieczorek: chlebek bananowy, kakao