AktualnościJadłospis

Jadłospis 15-19 czerwca 2020 r.

Jadłospis 15-19 czerwca 2020 r.

Poniedziałek
Śniadanie: kasza orkiszowa, herbata owocowa/woda
II śniadanie: banany
Obiad: kapuśniak z młodej kapusty, klopsiki w pomidorach/ryż/surówka, woda
Podwieczorek: chałka z dżemem

Wtorek
Śniadanie: samodzielnie komponowane kanapki – bułki własnego wypieku, wędlina, ser żółty, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: koktajl owocowy
Obiad: zupa jarzynowa zabielana, burgery z batata/kasza/surówka z kapusty, woda
Podwieczorek: muffiny marchewkowe, woda

Środa
Śniadanie: naleśniki gryczane, herbata ziołowa/woda
II śniadanie: warzywa świeże w słupkach
Obiad: zupa z botwinki, szycel z indyka
Podwieczorek: ziołowe gofry

Czwartek
Śniadanie: samodzielnie komponowane kanapki – bułki własnego wypieku, wędlina, ser żółty, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: smoothie
Obiad: zupa z botwinki, szycel z indyka gotowany w lekkim sosie z zielonym groszkiem
Podwieczorek: chłodnik z owoców jagodowych i melona

Piątek
Śniadanie: jajka gotowane, chleb, masło, ser żółty, ogórek zielony, rzodkiewka, rukola, herbata ziołowa/woda
II śniadanie: brzoskwinie
Obiad: zupa fasolowa, makaron tagiatelle z krewetkami
Podwieczorek: serek truskawowy (naturalny zmiksowany z świeżymi owocami)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *