Jadłospis
16-20 grudnia 2019 r.

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku
II śniadanie: owoc (papaja)
Obiad: rosół z kaczki z makaronem, kotleciki rybne z flądry, kasza, ogórki kiszone
Podwieczorek: budyń jaglany

Wtorek
Śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek (chleb mieszany, masło, wędlina, ser żółty masdamer, pomidor, ogórek, dżem, woda/ herbata owocowa)
II śniadanie: koktajl jagodowy
Obiad: kapuśniak z ziemniakami, spaghetti bolognese
Podwieczorek: ryż zapiekany z jabłkami

Środa
śniadanie: naleśniki z twarogiem, dżem, herbata ziołowa
II śniadanie: warzywa świeże w słupkach
obiad: zupa szpinakowa, kotleciki z dyni, kasza owsiana, surówka
podwieczorek: sernik na zimno

Czwartek
śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek (chleb mieszany, masło, wędlina, ser żółty masdamer, pomidor, ogórek, dżem, woda/ herbata owocowa)
II śniadanie: smoothie z owoców egzotycznych
obiad: jesienna zupa z pęczakiem, zapiekanka ryżowa
podwieczorek: jogurt naturalny

Piątek
śniadanie: jajecznica, chleb, ser żółty, ogórek zielony, kawa zbożowa
II śniadanie: owoce
obiad: barszcz czerwony, Kotlety jajeczne, fasolka czarne oczko, surówka z marchwii
podwieczorek: Kulki jaglane

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *