Jadłospis 18-22.01.2021 r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: płatki zbożowe, woda/ herbata owocowa
II śniadanie: owoce
Obiad: rosół z makaronem, schab duszony z marchewką/kotlety z boczniaka, surówka z kiszonej kapusty, kasza gryczana niepalona, woda
Podwieczorek: jogurt naturalny, granola z orzechami (własna), migdały

Wtorek
Śniadanie: bułki wieloziarniste (własny wypiek), ser żółty, wędlina z indyka, pomidor truskawkowy, ogórek zielony, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: koktajl z owoców jagodowych, pełnoziarniste pieczywo chrupkie
Obiad: zupa ribolita, makaron spaghetti z szpinakiem i mozarellą, woda
Podwieczorek: kieszonki z ciasta francuskiego z twarogiem, woda

Środa
Śniadanie: placki twarogowe, woda/ herbata owocowa
II śniadanie: jabłka, warzywa, pomarańcze
Obiad: zupa z dynii i jabłek, pieczeń z szynki/ kotleciki z fasoli, kasza bulgur, gotowana marchew z groszkiem, woda
Podwieczorek: pudding ryżowy na mleku z cynamonem i świeżą kurkumą, woda

Czwartek
Śniadanie: pieczywo wieloziarniste (własny wypiek), ser żółty, wędlina, pomidor, ogórek zielony, papryka czerwona, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: smoothie z gruszką, chrupkie pieczywo kukurydziane
Obiad: zupa fasolowa z botwiną i ziemniakami, woda
Podwieczorek: omlet z truskawkami, woda

Piątek
Śniadanie: jajka sadzone z czarnuszką, chleb na zakwasie (własny), pomidory, ser żółty, oliwki, woda/herbata ziołowa
II śniadanie: owoce, marchew
Obiad: zupa japońska zupa z herbaty z makaronem ryżowym, kociołek śródziemnomorski
Podwieczorek: sernik z brzoskwiniami, woda

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *