Jadłospis 19.10-23.10.2020 r.

Poniedziałek
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, woda/ herbata owocowa
II śniadanie: gruszki
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, indyk z dynią i soczewicą czerwoną/tofu wędzone, makaron pełnoziarnisty, woda
Podwieczorek: jogurt, bakalie, woda

Wtorek
Śniadanie: pieczywo ciemne, ser żółty, wędlina,  pomidor, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: koktajl jagodowy na maślance
Obiad: rosół z kaczki z makaronem/bulion warzywny, leniwe, woda
Podwieczorek: batonik zbożowy (wyrób własny) , woda

Środa
Śniadanie: placki twarogowe, woda/herbata owocowa
II śniadanie: warzywa świeże w słupkach, ciecierzyca, woda
Obiad: zupa koperkowa, pulpety, kasza gryczana niepalna, surówka z kapusty pekińskiej, woda
Podwieczorek: foccacia z oliwkami, woda

Czwartek
Śniadanie: pieczywo ciemne, ser żółty, wędlina, pomidor, rzodkiewka, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: smoothie,
Obiad: zupa pomidorowa z kluseczkami, makaron z pesto zielonym i cukinią, woda

Podwieczorek: sernik z owocami, woda

Piątek
Śniadanie: jajecznica, chleb, ser żółty, marchewka w słupkach, woda/herbata ziołowa
II śniadanie: owoce
Obiad: krupnik, dorsz, ryż, surówka
Podwieczorek: pudding chia z owocami, woda

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *