Poniedziałek

Śniadanie: kasza manna na mleku z frużeliną truskawkową, herbata ziołowa

II śniadanie: owoce

Obiad: krem gruszkowo-pietruszkowy, zapiekane rożki z wieprzowym mięsem mielonym/fasolą, warzywami i mozzarellą, kuskus z natką pietruszki

Podwieczorek: jogurt z amarantusem ekspandowanym, ziarnami słonecznika i rodzynkami

Wtorek

Śniadanie: pieczywo (wypiek własny), ser żółty, wędlina, pomidory, rzodkiewka, hummus, masło, Herbata owocowa

II śniadanie: koktajl o smaku chlebka bananowego, pełnoziarniste pieczywo chrupkie

Obiad: zupa ogórkowa z kiszonych ogórków, moskole z twarogiem, surówka z kapusty

Podwieczorek: biszkopty warzywne

Środa

Śniadanie: racuszki na kefirze z owocami, herbata ziołowa

II śniadanie: warzywa (marchew, fasola, ogórek zielony, oliwki)

Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami, rolada z indyka z cukinią i serem feta, kasza bulgur, buraczki tarte

Podwieczorek: sernik dyniowy

Czwartek

Śniadanie: pieczywo (wypiek własny), papryka, ser żółty, pasta z pieczonego czosnku, fasoli i pietruszki, ogórek zielony

II śniadanie: smoothie, pełnoziarniste pieczywo chrupkie,

Obiad: harira, makaron z szpinakiem i śmietanką

Podwieczorek: sałatka waldorf

Piątek

Śniadanie: pieczywo (wypiek własny), szakszuka, ser żółty, rzodkiewka, ogórki

II śniadanie: owoce

Obiad: zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, kalmary/nuggetsy z jackfruit, ryż brązowy, surówka

Podwieczorek: batoniki zbożowe

 

Do każdego posiłku oraz w swobodnym dostępie dzieci jest woda źródlana.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *