Jadłospis 22-26 .03.2021 r.
Jadłospis 22-26 .03.2021 r.
Poniedziałek
Śniadanie: kasza manna z owocami, woda/ herbata owocowa
II śniadanie: owoce (jabłka, mandarynki)
Obiad: rosół z makaronem, pulpety z karkówki/warzywne, kasza gryczana biała, surówka z kapusty pekińskiej z groszkiem
Podwieczorek: jogurt, Orzechy nerkowca, ziarna słonecznika, granola, woda
Wtorek
Śniadanie: pieczywo wieloziarniste (wypiek własny), ser żółty, wędlina, ogórek zielony, pomidor, rzepa, masło, woda, herbata owocowa,
II śniadanie: koktajl truskawkowo-bananowy, pełnoziarniste pieczywo chrupkie
Obiad: zupa pieczarkowa, kluski z twarogiem i cebulką, surówka z kapustą kiszoną,
Podwieczorek: pudding chia z musem z mango , woda
Środa
Śniadanie: pancakes z bananami, woda/ herbata owocowa
II śniadanie: warzywa świeże
Obiad: barszcz czerwony, gulasz z indyka/minikotleciki z ziaren w sosie, ogórki kiszone, kasza bulgur, woda
Podwieczorek: mini pizza (własny wyrób)
Czwartek
Śniadanie: pieczywo wieloziarniste, ser żółty, wędlina, pomidor, ogórek zielony, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: smoothies z mango, ananasa i pomarańczą, chrupkie pieczywo kukurydziane
Obiad: żurek , makaron z brokułami i oliwkami, woda
Podwieczorek: ciasto z kaszy manny, woda
Piątek
Śniadanie: muffinki jajeczne z warzywami i kuskus , chleb, ogórki zielone, masło, rukolą, ser żółty masdamer woda/herbata ziołowa
II śniadanie: gruszki
Obiad: kapuśniak, dorsz, kasza pęczak, marchew z groszkiem, woda
Podwieczorek: gofry wytrawne, kawa zbożowa