AktualnościJadłospis

Jadłospis 25-29 maja 2020 r.

Jadłospis
25-29 maja 2020 r.

Poniedziałek
Śniadanie: kasza orkiszowa z orzechami, woda/herbata owocowa
II śniadanie: melon
Obiad: rosół z makaronem, kociołek śródziemnomorki
Podwieczorek: jogurt naturalny, bakalie, woda

Wtorek
Śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek (chleb, masło, ser żółty, mix sałat, twarożek z rzodkiewką i szczypiorem, wędlina, ogórek, rzodkiew), woda/kawa zbożowa
II śniadanie: koktajl owocowy (*BMK na napoju roślinnym)
Obiad: zupa z botwinki, łazanki
Podwieczorek: pizza warzywna na spodzie kukurydzianym

Środa
Śniadanie: naleśniki z twarogiem, woda/ herbata owocowa
II śniadanie: świeże warzywa
Obiad: zupa kalafiorowa, gulasz, kasza, surówka
Podwieczorek: rolada szpinakowa

Czwartek
Śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek (bułki z sezamem, masło, ser żółty, wędlina, pomidor, rzodkiewka, rukola), woda/kawa zbożowa
II śniadanie: smoothie
Obiad: zupa jarzynowa, wegetariański bigos, woda
Podwieczorek: tarta z warzywami

Piątek
Śniadanie: muffinki jajeczne, chleb, ser żółty, masło, ogórek, woda/herbata owocowa
II śniadanie: owoce
Obiad: krupnik, krokiety rybno-ziemniaczane, brązowy ryż, surówka
Podwieczorek: ciasto z owocami

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *