Jadłospis 30.11-4.12.2020 r.

Poniedziałek
Śniadanie: owsianka z cynamonem i orzechami nerkowca, woda/ herbata owocowa
II śniadanie: jabłka
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kotlety schabowe/burgery z strączków, kasza bulgur, ogórki kiszone, woda
Podwieczorek: jogurt, bakalie, woda

Wtorek
Śniadanie: pieczywo wieloziarniste, ser żółty, wędlina,  pomidor, ogórek zielony, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: tort
Obiad: zupa grochowa, naleśniki ruskie, surówka
Podwieczorek: batoniki zbożowe , woda

Środa

Śniadanie: racuszki, woda
II śniadanie: warzywa świeże (pomidorki koktajlowe, seler naciowy, marchew świeża, ogórek zielony)
Obiad: zupa marchewkowa z camembertem, penne bolognese z mięsem wołowym/wegemielone, woda

Podwieczorek: szarlotka sypana z kaszą manną i świeżą żurawiną

 

Czwartek
Śniadanie: pieczywo wieloziarniste, ser żółty, wędlina, pomidor, ogórek zielony, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: smoothie z owoców egzotycznych
Obiad: zupa krupnik,

Podwieczorek: jajka zapiekane w marchewkowych koszyczkach

Piątek
Śniadanie: jajecznica, chleb, pieczywo, pomidory koktajlowe, ser żółty, woda/herbata ziołowa
II śniadanie: ananas
Obiad: zupa z ciecierzycy z kuminem, ryba (morszczuk) z pieca, ryż, surówka
Podwieczorek: budyń z owocami, woda

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *