Jadłospis 5.10-10.10.2020 r.

Poniedziałek
Śniadanie: owsianka z cynamonem, woda/ herbata owocowa
II śniadanie: jabłka
Obiad: kapuśniak ze świeżej kapusty, pieczeń wieprzowa/falafel, kasza, surówka, woda
Podwieczorek: jogurty z bakaliami , woda

Wtorek
Śniadanie: pieczywo ciemne, ser żółty, wędlina,  pomidor, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: koktajl z owoców jagodowych, wafle ryżowe pełnoziarniste
Obiad: zupa pomidorowa z świeżych pomidorów z ryżem, soczewicotto z czerwonej soczewicy z fetą, tofu i dynią, woda
Podwieczorek: sernik z gruszkami, woda

Środa
Śniadanie: placki, woda/herbata owocowa
II śniadanie: warzywa świeże w słupkach
Obiad: zupa szpinakowa, makaron z mięsem mielonym, cukinią, groszkiem, kukurydzą i sosem pomidorowym , woda
Podwieczorek: jaglanka z żurawiną, woda

Czwartek
Śniadanie: pieczywo ciemne, ser żółty, wędlina, pomidor, biała fasola, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: smoothie
Obiad: zupa buraczkowa, japońskie placki warzywne okonkmiyaki, woda

Podwieczorek: twarożek z suszonymi pomidorami

Piątek
Śniadanie: jajecznica, chleb, ser żółty, marchewka w słupkach, woda/herbata ziołowa
II śniadanie: owoce
Obiad: zupa dyniowa, dorsz, ryż, surówka
Podwieczorek: chałka z masłem, mleko, woda, świeża papryka zielona

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *