Jadłospis 8-10 czerwca 2020 r.

Poniedziałek
Śniadanie: płatki jaglane z masłem orzechowym
II śniadanie: arbuz
Obiad: rosół z makaronem (kaczka/indyk/wołowina), kotlety schabowe, kasza gryczana, duszona kapusta z warzywami
Podwieczorek: jogurt z ziarnami i bakaliami

Wtorek
Śniadanie: kanapki – bułki własnego wypieku, wędlina, ser żółty, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, mix sałat drobnolistnych, ogórek zielony masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: koktajl owocowy
Obiad: zupa ogórkowa, pierogi leniwe z masłem i cynamonem (BMK: kopytka)
Podwieczorek: bób z masłem

Środa
Śniadanie: placuszki bananowe

II śniadanie: warzywa świeże w słupkach

Obiad: zupa koperkowa, spaghetti
Podwieczorek: budyń

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *