Jadłospis 9-14.11.2020 r.

Poniedziałek
Śniadanie: owsianka kokosowa z deserową tarta czekoladą i malinami, woda/ herbata owocowa
II śniadanie: jabłka
Obiad: zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną, spaghetti bolognese z mozarellą, woda
Podwieczorek: jogurt, bakalie, woda

Wtorek
Śniadanie: pieczywo wieloziarniste, ser żółty, wędlina,  pomidor, ogórek zielony, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: koktajl bananowy z masłem orzechowym
Obiad: zupa soczewicowa z batatami i jarmużem, kotlety jajeczne z szczypiorkiem, kasza pęczak, surówka z marchwii, woda
Podwieczorek: szarlotka na kaszy mannej , woda

Środa – dzień wolny od pracy

Czwartek
Śniadanie: pieczywo wieloziarniste, ser żółty, wędlina, pomidor, rzodkiewka, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: smoothie z owoców egzotycznych
Obiad: zupa pomidorowa, filet z piersi indyka duszony z warzywami, kasza gryczana biała, surówka, woda

Podwieczorek: jaglanka

Piątek
Śniadanie: omlet, chleb, pieczywo, pomidory, ser żółty, woda/herbata ziołowa
II śniadanie: melon miodowy
Obiad: zupa kalafiorowa, kotlety z flądry, ryż, surówka
Podwieczorek: chałka z masłem, mleko z miodem

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *