Jadłospis
9-13 grudnia 2019 r.

Poniedziałek
Śniadanie: Kasza jaglana z pieczonym jabłkiem
II śniadanie: owoc (kiwi)
Obiad: Soljanka, pierogi leniwe
Podwieczorek: Chałka z masłem

Wtorek
Śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek (chleb razowy, masło, wędlina, ser żółty masdamer, pomidor, ogórek, papryka czerwona słodka, dżem, woda/ herbata owocowa)
II śniadanie: tort urodzinowy, mleko, marchew
Obiad: krupnik, filet z piersi indyka z pieca, surówka z kiszonej kapusty, kasza
Podwieczorek: Batony owsiane z bakaliami (wypiek własny)

Środa
śniadanie: Placki z dyni
II śniadanie: warzywa świeże w słupkach
obiad: zupa pomidorowa zabielana, makaron z tuńczykiem, kukurydzą, grana padano i natką pietruszki
podwieczorek: serek naturalny

Czwartek
śniadanie: kiełbaski, samodzielne komponowanie kanapek (chleb wielziarnisty, masło, wędlina, ser żółty masdamer, pomidor, ogórek, woda/ herbata owocowa)
II śniadanie: smoothie z natką pietruszki
obiad: wegańska zupa minestrone, pieczeń, ziemniaki, surówka
podwieczorek: karmelizowana brukselka

Piątek
śniadanie: hiszpańska tortilla, chleb, ser żółty, ogórek zielony, rzodkiewki, kawa zbożowa
II śniadanie: owoce
obiad: zupa z czerwonej soczewicy z wiórkami kokosowymi, ryba z pieca, ryż brązowy, surówka
podwieczorek: ciasto jogurtowe

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *