Jadłospis 1-5 czerwca 2020 r.

Poniedziałek
Śniadanie: owsianka z ananasem
II śniadanie: sałatka owocowa z bitą śmietaną
Obiad: zupa marchewkowa,  makaron ze szpinakiem i mascarpone
Podwieczorek: jogurt z ziarnami i bakaliami

Wtorek
Śniadanie: kanapki – bułki własnego wypieku, wędlina, ser żółty, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, mix sałat drobnolistnych, ogórek zielony masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: koktajl owocowy
Obiad: pomidorowa, pieczeń z indyka, brokuły z pary, ryż
Podwieczorek: muffiny kukurydziane z cheddarem

Środa
Śniadanie: placki z tapioki,
II śniadanie: warzywa świeże w słupkach, brzoskwinie
Obiad: zupa grochowa, kluski na parze z owocami (borówki i trukawki)
Podwieczorek: ciastka orzechowe, kawa zbożowa

Czwartek
Śniadanie: kanapki – bułki własnego wypieku, wędlina, ser żółty, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, mix sałat drobnolistnych, ogórek zielony masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: smoothie
Obiad: cannelloni z mięsem mielonym, surówka
Podwieczorek: hot-dog z ciasta francuskiego

Piątek
Śniadanie: jajka sadzone, chleb, ser żółty, pomidory, rzodkiewka
II śniadanie: owoce
Obiad: zupa szparagowa, kotleciki z dorsza z pietruszką i marchewką, kasza, surówka
Podwieczorek: chlebek bananowy

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *