Jadłospis

2-6.12.2019 r.

Poniedziałek
Śniadanie: owsianka z bananem
II śniadanie: melon miodowy, mandarynki
Obiad: rosół z makaronem szpinakowym, pulpety, Kasza gryczana, surówka, woda
Podwieczorek: frytki z batatów i ziemniaków

Wtorek
Śniadanie
: kasza gryczana na słodko
II śniadanie: koktajl owocowy
Obiad: śródziemnomorska zupa z fenkułem i ziemniakami, placki z marchewki, woda
Podwieczorek: twarożek naturalny

Środa
Śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek ser żółty, wędlina, pomidor, ogórek, masło, pasta z awokado, dżem, herbata owocowa/ woda
II śniadanie: owoce
Obiad: zupa buraczkowa, kluski śląskie z sosem z gorgonzoli i orzechami włoskimi, woda
Podwieczorek: Budyń

Czwartek
Śniadanie: naleśniki
II śniadanie: warzywa
Obiad: zupa grochowa, lasagne
Podwieczorek: muffinki pizzowe

Piątek
Śniadanie: Jajka gotowane na miękko, chleb, masło
II śniadanie: owoce
Obiad: zupa pieczarkowa, ryba, ryż, ogórki kiszone
Podwieczorek: Jogurt naturalny z pestkami dyni i kaki

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *