Jadłospis 20-24 stycznia 2020 r.
Jadłospis
20-24.01.2020 r.
Poniedziałek
Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem/napojem roślinnym
II śniadanie: owoce (ananas, pomarańcze)
Obiad: zupa koperkowa, gulasz z indyka, Kasza Bulgur, ogórki kiszone
Podwieczorek: jogurt, rodzynki, orzechy włoskie, migdały, ziarna słonecznika, amarantus ekspandowany
Wtorek
Śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek (chleb razowy, masło, rzodkiewka, ogórek zielony, wędlina z indyka, ser żółty), woda, herbata owocowa
II śniadanie: koktajl truskawkowy z chia
Obiad: zupa rybna, fasolka po bretońsku
Podwieczorek: ciastka orzechowe
Środa
Śniadanie: naleśniki
II śniadanie: warzywa świeże w słupki
Obiad: zupa z zielonych warzyw, makaron z brokułami i zielonym pesto
Podwieczorek: jajka zapiekane w bułce z natką pietruszki
Czwartek
Śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek (chleb razowy, masło, rzodkiewka, ogórek zielony, wędlina z indyka, ser żółty), woda, herbata owocowa
II śniadanie: smoothie
Obiad: zimowa zupa z soczewicy
Podwieczorek: sernik
Piątek
Śniadanie:
II śniadanie: owoce
Obiad: barszcz ukraiński, pulpety z flądry, ryż, surówka z kapusty
Podwieczorek: gofry ze szpinakiem