Jadłospis

20-24.01.2020 r.

 

Poniedziałek

Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem/napojem roślinnym

II śniadanie: owoce (ananas, pomarańcze)

Obiad: zupa koperkowa, gulasz z indyka, Kasza Bulgur, ogórki kiszone

Podwieczorek: jogurt, rodzynki, orzechy włoskie, migdały, ziarna słonecznika, amarantus ekspandowany

 

Wtorek

Śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek (chleb razowy, masło, rzodkiewka, ogórek zielony, wędlina z indyka, ser żółty), woda, herbata owocowa

II śniadanie: koktajl truskawkowy z chia

Obiad: zupa rybna, fasolka po bretońsku

Podwieczorek: ciastka orzechowe

 

Środa

Śniadanie: naleśniki

II śniadanie: warzywa świeże w słupki

Obiad: zupa z zielonych warzyw, makaron z brokułami i zielonym pesto

Podwieczorek: jajka zapiekane w bułce z natką pietruszki

 

Czwartek

Śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek (chleb razowy, masło, rzodkiewka, ogórek zielony, wędlina z indyka, ser żółty), woda, herbata owocowa

II śniadanie: smoothie

Obiad: zimowa zupa z soczewicy

Podwieczorek: sernik

 

Piątek

Śniadanie:

II śniadanie: owoce

Obiad: barszcz ukraiński, pulpety z flądry, ryż, surówka z kapusty

Podwieczorek: gofry ze szpinakiem

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *