Poniedziałek

Śniadanie: płatki jaglane, herbata owocowa

II śniadanie: gruszki

Obiad: rosół/bulion, makaron bolognese

Podwieczorek: jogurt naturalny/bez laktozy/sojowy, płatki kukurydziane, żurawina, orzechy ziemne

 

Wtorek

Śniadanie: bułki – wypiek własny, ser żółty, wędlina, ogórek zielony, pomidor, masło, herbata ziołowa

II śniadanie: koktajl bananowy z płatkami owsianymi i tahini, chrupie pieczywo pełnoziarniste

Obiad: krupnik, Aromatyczne Biryani z soczewicą, marchewką i pomidorami

Podwieczorek: pieczona owsianka Brownie

 

Środa

Śniadanie: chleb, ser żółty, rzodkiewka, wędlina drobiowa, sałata krucha, ogórek zielony, masło, herbata ziołowa

II śniadanie: warzywa świeże,

Obiad: kapuśniak z kapusty pekińskiej, schab pieczony, kasza gryczana, marchewka z groszkiem

Podwieczorek: grzanki z twarożkiem i dymką

 

Czwartek

Śniadanie: racuszki, herbata owocowa

Prowiant na wycieczkę: owoce, warzywa, kabanosy pure/paluszki serowe, muffinki pizzowe, wafle ryżowe, itp

Podwieczorek: krokiety ziemniaczane z szpinakiem, surówka

Piątek

Śniadanie: jajka gotowane, chleb na zakwasie, ser żółty,  rzodkiewka, rukola, masło, herbata owocowa

II śniadanie: owoce, tort

Obiad: zupa z pak choi, curry z fasolką szparagową i rybą, ryż brązowy

Podwieczorek: makaron z twarogiem i musem truskawkowym

 

Do każdego posiłku oraz w swobodnym dostępie dzieci jest woda źródlana

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *