
Jadłospis 20.07-24.07.2020 r.
Poniedziałek
Śniadanie: płatki żytnie z mlekiem*, woda/ herbata owocowa (BMK: napój sojowy)
II śniadanie: owoce
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kaszotto chakalaka, woda
Podwieczorek: jogurt, bakalie, ziarna
Wtorek – dzień niemiecki
Śniadanie: kanapki – bułki własnego wypieku, frankfuterki, wędlina, ser żółty, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: koktajl owocowy
Obiad: kartoflanka berlińska, schab ze śliwką, kasza, mizeria, woda (wege: ser halloumi)
Podwieczorek: drożdżowy wieniec z daktylami, woda
Środa
Śniadanie: naleśniki, woda/herbata
II śniadanie: warzywa świeże w słupkach
Obiad: zupa z świeżych ogórków, indyk w sosie słodko-kwaśnym, ryż, surówka, woda (wege: tofu wędzone w sosie słodko-kwaśnym)
Podwieczorek: fasolka szparagowa z bułką tartą, woda
Czwartek – dzień austriacki
Śniadanie: bułeczki z dżemem (własny wypiek, własny dżem), ogórek zielony masło, woda, kakao
II śniadanie: smoothie
Obiad: zupa z kapusty, knedle z owocami, woda
Podwieczorek: sernik wiedeński
Piątek
Śniadanie: jajecznica, chleb, ser żółty, pomidory, ogórek, rzodkiewka, woda/herbata ziołowa
II śniadanie: owoce
Obiad: zupa koperkowa, ryba z pieca (dorsz), kasza, brokuł z wody
Podwieczorek: chłodnik z ogórka