
Jadłospis 17-21.08.2020 r.
Poniedziałek
Śniadanie: owsianka*, woda/ herbata owocowa (BMK: napój sojowy)
II śniadanie: ananas, winogrono
Obiad: rosół z kaczki i wołowiny z makaronem (wege: bulion warzywny), tagliatelle bolognese (wege: sos z wegemielonym)
Podwieczorek: jogurt, płatki migdałowe, wiórki kokosowe
Wtorek
Śniadanie: kanapki – pieczywo pełnoziarniste,m ser żółty, wędlina, dżem, pomidory, ogórek zielony, twarożek, woda, herba
II śniadanie: koktajl
Obiad: zupa ziemniaczana, kasza jaglana z brokułami, zielonym groszkiem i sosem z nerkowców
Podwieczorek: muffinki z cukinią
Środa – dzień duński
Śniadanie:
II śniadanie: warzywa
Obiad: zupa z jarmużu, frikadelle, ziemniaki z wody, ogórki kiszone
Podwieczorek: kisiel z malin i porzeczek czerwonych z bitą śmietaną
Czwartek – dzień chorwacki
Śniadanie: cicvara z figami
II śniadanie: smoothie z szpinakiem i bazylią
Obiad: Maneštra, chorwacki gulasz rybny
Podwieczorek: strukli
Piątek
Śniadanie: jajka sadzone z czarnuszką, chleb, pomidory, ogórek, masło, herbata ziołowa
II śniadanie: owoce
Obiad: placki z cukinii I batatów z sałatką z ogórka i kukurydzy
Podwieczorek: lody z fasoli własnej produkcji