JadłospisŻywienie

Jadłospis 27-31.07.2020

Jadłospis 20.07-24.07.2020 r.

Poniedziałek
Śniadanie: muesli z mlekiem*, woda/ herbata owocowa (BMK: napój sojowy)
II śniadanie: owoce
Obiad: rosół/bulion warzywny z makaronem, spaghetti bolognese (wege: wegańskie mielone ze strączków)
Podwieczorek: jogurt, bakalie, ziarna

Wtorek – wycieczka
Śniadanie: kanapki – bułki własnego wypieku, frankfuterki, wędlina, ser żółty, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: jabłka, winogrona, wafle ryżowe wieloziarniste
Obiad: kociołek śródziemnomorski z owocami morza i dorszem (wege: tofu)
Podwieczorek: babeczki, woda

Środa – dzień czeski
Śniadanie: pancakes na maślance, woda/herbata
II śniadanie: warzywa świeże w słupkach
Obiad: zupa czosnkowa, gulasz z knedlikami, surówka z czerwonej kapusty, woda (wege: smazony syr)
Podwieczorek: ceski medovnik, woda

Czwartek
Śniadanie: samodzielne komponowanie kanapek, ogórek zielony, pomidor koktajlowy, masdamer, wędlina,,masło, koreczki śledziowe, woda/kawa zbożowa

II śniadanie: smoothie
Obiad: zupa buraczana, placki warzywne, kapusta kiszona (własna), woda
Podwieczorek: budyń z wiśniami

Piątek – dzień holenderski
Śniadanie: jajko gotowane, gouda, masdamer, chleb, ser żółty, pomidory, ogórek, woda/herbata ziołowa, chleb
II śniadanie: owoce
Obiad: holenderska zupa serowa, flądra, Ziemniaki Dauphine, surówka z kapusty włoskiej,

Podwieczorek:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *