Jadłospis

Jadłospis 10-15.08.2020

Jadłospis 10-15.08.2020 r.

Poniedziałek
Śniadanie: płatki wielozbożowe z mlekiem*, woda/ herbata owocowa (BMK: napój sojowy)
II śniadanie: arbuz żółty
Obiad: zupa z fasolką szparagową, soczewica z papryką i ziemniakami oraz tofu

Podwieczorek: jogurt, ziarna, orzechy, żurawina

Wtorek – dzień norweski
Śniadanie: kanapki – pieczywo razowe i palegg , masło, woda, herbata owocowa
II śniadanie: chrupkie pieczywo wieloziarnoste, warzywa świeże, ciecierzycą i fasola
Obiad: bergeńska zupa rybna, filet z łososia z makaronem parpadelle
Podwieczorek: riskrem (pudding ryżowy z sosem z czerwonych jagód)

Środa
Śniadanie: placki twarogowe z nektarynką, woda/herbata
II śniadanie: koktajl bananowy
Obiad: zupa z cukinii, kotlety mielone, surówka z kapusty białej, ryż, woda
Podwieczorek: minipizze z ciasta francuskiego

Czwartek – dzień grecki
Śniadanie: sałatka grecka z serem feta, wędlina, ciasto filo, chleb żytni, ser żółty, masło, arbuz

II śniadanie: smoothie
Obiad: Avgolemono, klopsiki z bakłażana, kasza Bulgur, tziatziki, woda
Podwieczorek: spanakopita

Piątek
Śniadanie: jajecznica, chleb, pomidory, ogórek, masło,  herbata ziołowa
II śniadanie: owoce
Obiad: zupa pomidorowa, pierogi leniwe, woda

Podwieczorek: chałka

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *