DzieckoWarsztatyŻywienie

O żywieniu dzieci – warsztaty z Zuzią Antecką z “Szpinak robi blee”

Zuzia Antecka to znany i ceniony dietetyk i psycholog. Prowadzi bloga @Szpinak robi blee. W swojej pracy promuje zdrowe, zróżnicowane żywienie, uwzględniające dietę całej rodziny. Pisze pozytywnie o żywieniu i dbaniu o dobre nawyki żywieniowe (m.in. promuje idee, że ważne, aby dzieci lubiły i w przyszłości też jadły warzywa, a nie tylko by teraz w tym momencie je zjadło). 18 maja poprowadzi w Toruniu dwa warsztaty: o zarządzaniu słodyczami w diecie dzieci oraz o zdrowym żywieniu. Rezerwacja miejsca na warsztatach przez zakładkę rejestracja

Zarządzanie słodyczami w diecie dzieci – 18.05, godz. 9:00-12:30.

Dowiedz się, jak ukształtować u dziecka dobre relacje ze słodyczami!

Zyskaj spokój i poznaj mądry sposób zarządzania słodyczami w diecie dzieci. Bo słodyczy nie należy zabraniać, trzeba nimi tylko mądrze zarządzać 🙂

W czasie spotkania opowiem o tym,

– czy cukier uzależnia?
– ile cukru mogą jeść nasze dzieci?
–  jakie zasady dotyczące słodyczy warto wprowadzić?
– jak zachować umiar i zdrowy rozsądek?
– czym najlepiej słodzić i jak często podawać słodkości?
– jak czytać etykiety słodyczy?

Dowiecie się:

– jak od urodzenia zaszczepić dziecku dobre relacje ze słodyczami
– czy istnieje sposób, by uchronić dziecko od słodkich (niesłodkich) doświadczeń
– jakie zasady dotyczące słodyczy mają sens
– jakich argumentów użyć w rozmowie z najbliższymi na temat zasad związanych ze słodyczami w Waszym domu

Zastanowimy się, czym najlepiej słodzić i czy w ogóle istnieją zdrowe słodycze.

Każdy uczestnik warsztatów otrzyma podsumowanie w formie PDF oraz mini ebook z przepisami na zdrowe słodycze!

Jak dobrze żywić dzieci – 18.05., godz. 13:00-16:00

Każdy chce, by jego dziecko dobrze się odżywiało. Co to jednak tak naprawdę oznacza? Zapraszam serdecznie na warsztat o tym, jak dobrze żywić dzieci. Zapisy oraz dokładnie miejsce spotkania ogłoszę niedługo. Mam nadzieję, że spotkamy się w Toruniu!

W czasie warsztatu dowiesz się, jak wychować Małego Smakosza! Co robić, by dziecko chętnie jadło, lubiło próbować i było otwarte na nowe smaki. Poznasz najważniejsze nawyki żywieniowe. Dowiesz się, jak prawidłowo bilansować dietę dziecka. Ale przede wszystkim, zarażę Cię pozytywnym podejściem do żywienia dzieci, by karmienie dziecka było czymś przyjemnym, a nie uciążliwym obowiązkiem!

W czasie spotkania opowiemy:
– Jakie są najważniejsze etapy żywienia dzieci
– Jak prawidłowo bilansować posiłki dzieci w rożnym wieku
– Co powinno nas zaniepokoić i skłonić do wizyty u specjalisty
– Skąd wiedzieć, czy mojemu dziecku niczego spośród składników
żywieniowych nie brakuje
– Czy dziecko musi zjeść “jeszcze jedną łyżeczkę”
– Jak wybierać dobre produkty w sklepie
– Jak dobrze rozszerzyć dietę dziecka
– Jakimi zasadami kierować się w żywieniu dzieci
– Jak zmieniają się potrzeby żywieniowe dziecka z wiekiem
– Czego spodziewać się po żywieniu dziecka
– Jak sprawić, by dziecko chciało jeść i lubiło próbować

Na warsztaty  można przyjść z dzieckiem do 2 roku życia.

O PROWADZĄCEJ:
Zuzia Antecka – Psycholog oraz dietetyk, zafascynowana żywieniem dzieci. Promuje jedzenie smaczne, zdrowe, świadome i intuicyjne. Pomaga rodzicom zamienić ich dzieci w Małych Smakoszy. Na blogu Szpinak robi bleee – Zuzanna Antecka podpowiada jak sprawić, by rodzinne posiłki były przyjemnością i co zrobić, by nie wychować niejadka.

Prowadzi warsztaty i konsultacje indywidualne. Specjalizuje się w kształtowaniu dobrych nawyków żywieniowych.

Autorka kursu on-line “Akademia Małego Smakosza”, “BLW na talerzu” oraz “Zarządzanie słodyczami w diecie dziecka”. Ukończyła m.in. szkolenia “Dziecko w gabinecie dietetyka”, “Karmienie dziecka w aspekcie logopedycznym” oraz “Wybiórczość pokarmowa w ujęciu sensoryczno-motorycznym”. Współpracuje z Akademią Pawła Zawitkowskiego.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *