Poniedziałek

Śniadanie: kasza orkiszowa z orzechami nerkowca, napar owocowy

II śniadanie: jabłka, banany

Obiad: zupa z fasolką szparagową, pulpety z indyka/warzywne, ryż, surówka z marchewki

Podwieczorek: jogurt naturalny/bez laktozy/kokosowy, płatki kukurydziane, suszone śliwki, orzechy ziemne

 

Wtorek

Śniadanie: bułki, ser żółty, polędwica sopocka, ogórek zielony, pomidor, masło, napar z świeżych ziół

II śniadanie: koktajl owocowy, chrupkie pieczywo pełnoziarniste, tort truskawkowo-wiśniowy

Obiad: kapuśniak z świeżej kapusty, makaron z sosem pomidorowym i warzywami

Podwieczorek: kisiel morelowy

 

Środa

Śniadanie: placki z fasolą i kakao/karobem, herbata owocowa

II śniadanie: warzywa świeże, tort

Obiad: zupa Warmińska, farszynki

Podwieczorek: sernik z kaszą manną

 

Czwartek

Śniadanie: chleb, ser żółty, sałata dębolistna, wędlina, ogórek zielony, masło, herbata ziołowa

II śniadanie: smoothie, pieczywo chrupkie

Obiad: mazurska zupa rybna/bezrybna z tofu wędzonym, leniwe

Podwieczorek: ciasto z jeżynami

 

Piątek

Śniadanie: jajecznica, chleb na zakwasie, ser żółty, ogórek zielony, masło, herbata owocowa

II śniadanie: owoce, tort

Obiad: zupa koperkowa, ryba maślana z pieca z koperkiem, kasza kuskus, surówka

Podwieczorek: gofry z cukinią

 

 

Do każdego posiłku oraz w swobodnym dostępie dzieci jest woda źródlana

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *