Poniedziałek

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku z żurawiną, napar owocowy

II śniadanie: żółty melon

Obiad: rosół/bulion warzywny z makaronem, schabowe/kotlety z boczniaka, kasza gryczana niepalona, ogórki kiszone

Podwieczorek: jogurt naturalny/bez laktozy/kokosowy, chipsy kokosowe, rodzynki, orzechy nerkowca

 

Wtorek

Śniadanie: bułki – wypiek własny, ser żółty Rycki, wędlina, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, masło, napar z świeżych ziół

II śniadanie: koktajl morelowy, chrupkie pieczywo pełnoziarniste

Obiad: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym, placki warzywne, śmietana kwaśna

Podwieczorek: jabłecznik

 

Środa

Śniadanie: placuszki z bananem, herbata owocowa

II śniadanie: warzywa świeże

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, potrawka z marchewką, pęczak, surówka z kiszonej kapusty

Podwieczorek: grzanki z pastą z bobu

 

Czwartek

Śniadanie: chleb, ser żółty, camembert, polędwica sopocka, sałata, ogórek zielony, masło, herbata ziołowa

II śniadanie: smoothie z natką pietruszki, pieczywo chrupkie

Obiad: zupa ogórkowa, zapiekanka kalafiorowa

Podwieczorek: ciasto czekoladowe z cukinią

 

Piątek

Śniadanie: jajecznica, chleb na zakwasie, ser żółty, rukola, ogórek zielony, masło, herbata owocowa

II śniadanie: owoce, tort

Obiad: kapuśniak z świeżej kapusty, dorsz z pieca/klopsiki warzywne a La rybne, ryż brązowy, buraczki

Podwieczorek: ciastka zbożowe z bakaliami

 

 

Do każdego posiłku oraz w swobodnym dostępie dzieci jest woda źródlana

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *