Poniedziałek

Śniadanie: muesli z orzechami arachidowymi, herbata owocowa

II śniadanie: banany

Obiad: zupa z świeżym bobem, karkówka/halloumi z grilla, surówka z kapusty, kasza pęczak

Podwieczorek: jogurt naturalny/bez laktozy/sojowy, wiórki kokosowe, śliwki suszone, orzechy

 

Wtorek

Śniadanie: bułki – wypiek własny, ser żółty, wędlina, ogórek zielony, pomidor, masło, napar z świeżych ziół

II śniadanie: koktajl truskawkowo-bananowy, chrupkie pieczywo pełnoziarniste

Obiad: wegetariański ramen z świeżym szpinakiem, makaron z warzywami i sosem z cukinii

Podwieczorek: omet twarogowy

 

Środa

Śniadanie: owsiane pancakes ze szpinakiem, herbata owocowa

II śniadanie: warzywa świeże

Obiad: zupa koperkowa, burgery z indyka, kasza bulgur, surówka

Podwieczorek: gofry z kaszą jaglaną i owocami

 

Czwartek

Śniadanie: chleb, ser żółty, polędwica sopocka, sałata krucha, ogórek zielony, masło, herbata ziołowa

II śniadanie: smoothie z arbuza,

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, gołąbki wegetariańskie

Podwieczorek: placek z Ligurii

 

Piątek

Śniadanie: fritatta z fetą, chleb na zakwasie, ser żółty, ogórek zielony, masło, herbata owocowa

II śniadanie: owoce,

Obiad: zupa miso, ryba/tofu-ryba zapiekana z brokułami, ryż

Podwieczorek: sernikobrownie

 

Do każdego posiłku oraz w swobodnym dostępie dzieci jest woda źródlana

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *