Poniedziałek

Śniadanie: płatki owsiane na mleku/napoju owsianym z gruszką, herbata owocowa

II śniadanie: owoce

Obiad: zupa ziemniaczana z boczkiem/wędzonym tofu, klopsiki z indyka/z ciecierzycy w sosie marinara, ryż, surówka z kapusty pekińskiej

Podwieczorek: jogurt naturalny/bez laktozy/sojowy, ziarna słonecznika, płatki kukurydziane, rodzynki

 

Wtorek

Śniadanie: bułki – wypiek własny, ser żółty, wędlina, ogórek zielony, masło, herbata ziołowa

II śniadanie: koktajl bananowy, chrupie pieczywo pełnoziarniste

Obiad: zupa z fasolki szparagowej, naleśniki ruskie

Podwieczorek: jaglanka z płatków jaglanych z karmelizowanym rabarbarem i chia

 

Środa

Śniadanie: placki na kefirze, napar owocowy

II śniadanie: warzywa świeże

Obiad: barszcz ukraiński, schab/boczniaki w sosie koperkowym, kasza pęczak, marchewka z groszkiem

Podwieczorek: grzanki z pastą z fasoli i dymką

 

Czwartek

Śniadanie: chleb – wypiek własny, ser żółty, rzodkiewka, wędlina, ogórek zielony, masło, sałata dębolistna, herbata ziołowa

II śniadanie: smoothie ze szpinakiem

Obiad: zupa neapolitańska, ryż jaśminowy po tajsku

Podwieczorek: sernik z mango

Piątek

Śniadanie: jajecznica z cebulką, chleb na zakwasie, ser żółty,  pomidor, masło, herbata owocowa

II śniadanie: owoce

Obiad: minestrone, burgery rybne/ser manouri z pieca, młoda kapusta zasmażana z koperkiem i śmietanką, kuskus

Podwieczorek: sałatka meksykańska

 

Do każdego posiłku oraz w swobodnym dostępie dzieci jest woda źródlana

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *