Poniedziałek
Śniadanie: kasza manna na mleku/napoju owsianym z rodzynkami, herbata owocowa
II śniadanie: banany
Obiad: rosół z makaronem, kotlety pulpety z indyka/warzywne, kasza kuskus, surówka z młodej kapusty z koperkiem
Podwieczorek: jogurt naturalny/bez laktozy/kokosowy, żurawina, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe
Wtorek
Śniadanie: bułki – wypiek własny, ser żółty, rzodkiewka, wędlina, ogórek zielony, masło, herbata ziołowa
II śniadanie: koktajl z owocami leśnymi, chrupie pieczywo pełnoziarniste
Obiad: zupa z botwinki, kotlety jajeczne, kasza bulgur, surówka z kiszonej kapusty
Podwieczorek: sernik
Środa
Śniadanie: pancakes, herbata ziołowa
II śniadanie: warzywa świeże
Obiad: zupa koperkowa, pieczeń z szynki, kasza pęczak, surówka z marchewki
Podwieczorek: omlet z zielonym groszkiem
Czwartek
Śniadanie: chleb – wypiek własny, ser żółty, pomidor, wędlina, ogórek zielony, masło, herbata ziołowa
II śniadanie: smoothie z natką pietruszki
Obiad: zupa z zielonej soczewicy, makaron z sosem pomidorowym,
Podwieczorek: pudding chia z mleczkiem kokosowym i owocami
Piątek
Śniadanie: jajka gotowane, chleb, ser żółty, ogórek zielony, masło, herbata owocowa
II śniadanie: owoce
Obiad: zupa wiosenna z koperkiem, argentynki śródziemnomorskie/manouri z pieca z warzywami i makaronem pełnoziarnistym
Podwieczorek: muffinki marchewkowe z rabarbarem
Do każdego posiłku oraz w swobodnym dostępie dzieci jest woda źródlana