Poniedziałek

 

Śniadanie: kasza manna na mleku/napoju owsianym z rodzynkami, herbata owocowa

II śniadanie: banany

Obiad: rosół z makaronem, kotlety pulpety z indyka/warzywne, kasza kuskus, surówka z młodej kapusty z koperkiem

Podwieczorek: jogurt naturalny/bez laktozy/kokosowy, żurawina, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe

 

Wtorek

Śniadanie: bułki – wypiek własny, ser żółty, rzodkiewka, wędlina, ogórek zielony, masło, herbata ziołowa

II śniadanie: koktajl z owocami leśnymi, chrupie pieczywo pełnoziarniste

Obiad: zupa z botwinki, kotlety jajeczne, kasza bulgur, surówka z kiszonej kapusty

Podwieczorek: sernik

 

Środa

Śniadanie: pancakes, herbata ziołowa

II śniadanie: warzywa świeże

Obiad: zupa koperkowa, pieczeń z szynki, kasza pęczak, surówka z marchewki

Podwieczorek: omlet z zielonym groszkiem

 

Czwartek

Śniadanie: chleb – wypiek własny, ser żółty, pomidor, wędlina, ogórek zielony, masło, herbata ziołowa

II śniadanie: smoothie z natką pietruszki

Obiad: zupa z zielonej soczewicy, makaron z sosem pomidorowym,

Podwieczorek: pudding chia z mleczkiem kokosowym i owocami

 

Piątek

Śniadanie: jajka gotowane, chleb, ser żółty, ogórek zielony, masło, herbata owocowa

II śniadanie: owoce

Obiad: zupa wiosenna z koperkiem, argentynki śródziemnomorskie/manouri z pieca z warzywami i makaronem pełnoziarnistym

Podwieczorek: muffinki marchewkowe z rabarbarem

 

Do każdego posiłku oraz w swobodnym dostępie dzieci jest woda źródlana

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *