Poniedziałek

Śniadanie: muesli z bakaliami, herbata owocowa

II śniadanie: śliwki

Obiad: rosół/bulion z makaronem orzo, potrawka z fileta z piersi indyka/boczniaki, ryż, ogórki kiszone

Podwieczorek: jogurt naturalny/bez laktozy/sojowy, ziarna słonecznika, śliwki suszone, płatki kukurydziane

 

Wtorek

Śniadanie: bułki (wypiek własny), ser żółty, polędwica, ogórek zielony, rzodkiewka, masło, herbata owocowa

II śniadanie: koktajl bananowy z owsem mleku/napoju migdałowym, pieczywo chrupkie żytnie

Obiad: zupa z fasoli mung, leniwe z masłem i cynamonem/leniwe z tofu

Podwieczorek: kasza jaglana z daktylami i jabłkami

 

Środa

Śniadanie: pancakes, herbata ziołowa

II śniadanie: warzywa świeże

Obiad: zupa pomidorowa, zapiekanka ziemniaczana z warzywami i pulpecikami wieprzowymi/ z grzybów i soi

Podwieczorek:

 

Czwartek

Śniadanie: chleb – wypiek własny, ser żółty, pomidor, wędlina, masło, herbata ziołowa

II śniadanie: smoothie z kiwi, pieczywo chrupkie

Obiad: zupa kalafiorowa, makaron z sosem śmietanowym i zielonym groszkiem

Podwieczorek: sernik

 

Piątek

Śniadanie: chleb, jajecznica, ser żółty, ogórek zielony, hummus, masło, herbata owocowa

II śniadanie: owoce, tort

Obiad: krupnik, ryba w sezamowej panierce/tofu z nori, kuskus, surówka z kapusty pekińskiej

Podwieczorek: sałatka z pieczonych buraków, batatów i jarmużu

 

Do każdego posiłku oraz w swobodnym dostępie dzieci jest woda źródlana

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *