Jadłospis 28.03-1.04
Poniedziałek
Śniadanie: muesli z bakaliami, herbata owocowa
II śniadanie: śliwki
Obiad: rosół/bulion z makaronem orzo, potrawka z fileta z piersi indyka/boczniaki, ryż, ogórki kiszone
Podwieczorek: jogurt naturalny/bez laktozy/sojowy, ziarna słonecznika, śliwki suszone, płatki kukurydziane
Wtorek
Śniadanie: bułki (wypiek własny), ser żółty, polędwica, ogórek zielony, rzodkiewka, masło, herbata owocowa
II śniadanie: koktajl bananowy z owsem mleku/napoju migdałowym, pieczywo chrupkie żytnie
Obiad: zupa z fasoli mung, leniwe z masłem i cynamonem/leniwe z tofu
Podwieczorek: kasza jaglana z daktylami i jabłkami
Środa
Śniadanie: pancakes, herbata ziołowa
II śniadanie: warzywa świeże
Obiad: zupa pomidorowa, zapiekanka ziemniaczana z warzywami i pulpecikami wieprzowymi/ z grzybów i soi
Podwieczorek:
Czwartek
Śniadanie: chleb – wypiek własny, ser żółty, pomidor, wędlina, masło, herbata ziołowa
II śniadanie: smoothie z kiwi, pieczywo chrupkie
Obiad: zupa kalafiorowa, makaron z sosem śmietanowym i zielonym groszkiem
Podwieczorek: sernik
Piątek
Śniadanie: chleb, jajecznica, ser żółty, ogórek zielony, hummus, masło, herbata owocowa
II śniadanie: owoce, tort
Obiad: krupnik, ryba w sezamowej panierce/tofu z nori, kuskus, surówka z kapusty pekińskiej
Podwieczorek: sałatka z pieczonych buraków, batatów i jarmużu
Do każdego posiłku oraz w swobodnym dostępie dzieci jest woda źródlana