Jadłospis 25-29.04.2022 r.
Poniedziałek
Śniadanie: płatki orkiszowe na mleku/napoju owsianym z wiórkami kokosowymi, herbata owocowa
II śniadanie: pomarańcze, jabłka
Obiad: zupa ogórkowa, kotlety mielone z indyka/warzywne, kasza bulgur, marchewka z groszkiem
Podwieczorek: jogurt naturalny/bez laktozy/kokosowy, ziarna słonecznika, płatki kukurydziane, orzechy arachidowe
Wtorek
Śniadanie: bułki – wypiek własny, ser żółty, papryka słodka, wędlina, ogórek zielony, masło, herbata ziołowa
II śniadanie: koktajl z owocami leśnymi, chrupie pieczywo pełnoziarniste
Obiad: zupa pęczakowa, spaghetti pełnoziarniste carbonara z brokułami i wędzonym boczkiem/wędzonym tofu
Podwieczorek: gofry z cukinią
Środa
Śniadanie: owsiane placuszki z daktylami, herbata ziołowa
II śniadanie: warzywa świeże
Obiad: zupa ziemniaczana, wieprzowina po chińsku z warzywami i ananasem, ryż
Podwieczorek: ślimaczki z tortilli
Czwartek
Śniadanie: chleb – wypiek własny, ser żółty, pomidor, wędlina, ogórek zielony, masło, herbata ziołowa
II śniadanie: smoothie
Obiad: krem z buraków, leniwe z masłem i cynamonem (*leniwe z tofu naturalnego)
Podwieczorek: muffinki pizzowe
Piątek
Śniadanie: chleb, ser żółty, ogórek zielony, masło, herbata owocowa
II śniadanie: owoce
Obiad: zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą, morszczuk/ser manouri, surówka z kiszonej kapusty
Podwieczorek: biszkopt z owocami i otrębami
Do każdego posiłku oraz w swobodnym dostępie dzieci jest woda źródlana