Poniedziałek

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku/napoju owsianym, herbata owocowa

II śniadanie: brzoskwinie

Obiad: zupa pieczarkowa, spaghetti pełnoziarniste bolognese/wegebolognese

Podwieczorek: jogurt naturalny, ziarna słonecznika, żurawina, orzechy ziemne

Wtorek

Śniadanie: chleb, ser żółty, wędlina, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, pasta z szprotek, masło, herbata owocowa

II śniadanie: koktajl owocowy, pełnoziarniste pieczywo chrupkie

Obiad: zupa rybna/bezrybna na tofu, curry z czerwonej soczewicy z ryżem

Podwieczorek: brioche z owocami

Środa (poznajemy Szwecję)

Śniadanie: placki z twarożkiem, herbata owocowa

II śniadanie: warzywa świeże, woda

Obiad: zupa jagodowa z makaronem pełnoziarnistym, indyk duszony z warzywami/grillowany ser półtwardy, ziemniaki po szwedzku,ogórki małosolne

Podwieczorek: cynamonowe ślimaki

Czwartek

Śniadanie: chleb- wypiek własny, rzodkiewka, ser żółty, wędlina, ogórek zielony, hummus, masło, herbata ziołowa

II śniadanie: smoothie z malinami, pełnoziarniste pieczywo chrupkie, woda

Obiad: zupa ogórkowa z świeżych ogórków, placki z cukinii, sos jogurtowy z koperkiem

Podwieczorek: jaglano-kokosowe kulki mocy

Piątek

Śniadanie: chleb, jajecznica ze szczypiorkiem, rzodkiewka, ser żółty, ogórek zielony, masło, herbata owocowa

II śniadanie: jabłka

Obiad: zupa minestrone, makaron z tuńczykiem/tofu wędzonym i warzywami

Podwieczorek: sałatka na bazie bulguru z papryką, kukurydzą i fetą

Do każdego posiłku oraz w swobodnym dostępie dzieci jest woda źródlana.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *